Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Oprezno s novcem na internetu

Novac i internet

Većina nas u današnje vrijeme kupuje stvari preko interneta. Od odjeće, nakita i kozmetike sve do bijele tehnike, namještaja i opreme za vrtlarstvo. Preko interneta možete skoro pa sve kupiti što god vam srce poželi. No, kao i svaka stvar ima svoju dobru stranu, isto tako ima i svoju lošu stranu. Kada kupujete preko interneta, morate veoma pripaziti da ne kupujete preko sumnjivih web stranica, jer se može potencijalno dogoditi krađa podataka s kartice te da vam isišu sav vaš novac s bankovnog računa. Krađe podataka i novca se u današnjem dobu često događa, i kradljivci pronalaze sve moguće načine kako da dođu do vašeg novca. Zbog toga je veoma bitno se zaštiti od njihovih napada kako biste izbjegli takvu situaciju. U nastavku ćemo vam otkriti kako se može zaštiti od krađe podataka kako vam ne bi uzeli vaš novac, te ujedno ćemo vam reći kako možete prepoznati sumnjive web stranice.

Kako sigurno trošiti novac na internetu

Veoma je biti biti oprezan kada trošite svoj novac na internetu, jer postoje razne web stranice gdje samo čekaju priliku da vas opljačkaju odnosno da vam ukradu podatke s kartice. Naravno, sve to ovisi o tome kako se vi ponašate na internetu. Ako se striktno držite provjerenih stranica kod kojih redovno kupujete, i ako su to stranice poznatih brendova, onda se ne morate brinuti da će vam netko ukrasti novac s računa. No, ako idete na sumnjive stranice gdje nude proizvode po ludo niskim cijenama ili se nudi brza pozajmica sa sumnjivim uvjetima, postoji šansa da ćete upasti u nečiju klopku. Osim što trebate pripaziti preko kojih stranica kupujete proizvode, isto tako trebate biti na oprezu oko mailova koje dobivate na svoju e mail adresu. Ovaj se način krađe podataka zove phishing, i to je jedna od čestih načina krađe podataka. Zbog toga kad dobijete mail od nepoznatog pošiljatelja, nemojte otvarati mail već ga odmah izbrišite.

Pripazite na svoj novac kada kupujete online

Kako biste sigurno kupovali i trošili svoj novac preko interneta, veoma je bitno primijeniti neke savjete:

  1. Veoma je bitno istražiti web stranicu preko koje biste htjeli kupiti neki proizvod. Ovo vrijedi za situacije ako je to stranica preko još niste do sada kupovali, a ujedno za stranice za koje niste čuli do sada.
  2. Provjerite da je web stranica prava i sigurna.
  3. Provjerite koja su vaša prava kao kupac te nude li opciju povratka proizvoda.
  4. Kako bi se osigurali od napada kriminalaca i krađe vaših osobnih podataka te da vam ne ukradu vaš novac s kartice, dobro vam je postaviti zaštitu kao što je VPN i ujedno koristite jake lozinke.
  5. Kod kupovine preko interneta, nemojte koristiti javni WiFI, jer na taj način kriminalci vrebaju za novim žrtvama. Bolje je koristiti mobilne podatke.
  6. Kod plaćanja, odaberite ili plaćanje pouzećem, ili ako nema te opcije, koristite kreditnu karticu.
  7. Ukoliko vam se ponuda proizvoda čini predobrom da bi bila stvarna, najvjerojatnije se radi o prevari.
         
Ocjena: 4.8 / 5 (220 ocjena)