Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Kako uštedjeti na kupnji?

Kako uštedjeti na kupnji namirnica

Osiguranje je vrsta štednje koju možete podignuti nakon isteka ugovorenog roka i olakšati sami sebi život u vremenu inflacije i divljanja cijena. Tko nije štedio na takav ili neki drugi način mora svakodnevno razmišljati kako uštedjeti na kupnji namirnica za prehranu i kućanstvo. Brojnije obitelji bi trebale kupovati obiteljska pakiranjima namirnica na kojima se može lijepo ušparati. Svi bi trebali kupovati s popisom potrebnih namirnica i radije izostaviti nešto s popisa, nego kupiti nešto što nije na popisu.

Čini se da umirovljenici najbolje znaju kako uštedjeti na kupnji i to ne zato što manje trebaju, nego zato što imaju premalen kućni budžet. Oni redovito kupuju na akcijama, skupljaju nagradne bodove i bodove vjernosti, vraćaju svu povratnu ambalažu, kupuju u rinfuzi sve što se može kupiti u rinfuzi, kupuju po diskontnim cijenama, često meso zamijene kudikamo jeftinijim gljivama ili jeftinom, a zdravom plavom ribom i uvijek kupuju samo ono što trebaju, nema ništa po željama na njihovom popisu.

Kako uštedjeti na kupnji odjeće i obuće

U svakom kućanstvu postoje i povremeni ili sezonski troškovi, naročito kada su djeca koja rastu u pitanju, jer njima veća odjeća i obuća trebaju ne iz luksuza, nego zato što su ih prerasli. Kako uštedjeti na kupnji odjeće i obuće je u kriznim vremenima priča o povremenim, prigodnim i sezonskim sniženjima. Ritam sniženja diktira takve kupovine, a postsezonska sniženja kada trgovine prazne svoja skladišta su možda najpovoljnija ako ih možete čekati, jer su to najveća sniženja.

Ista pravila vrijede i za odrasle koji se pitaju kako uštedjeti na kupnji odjeće i obuće. Kaput koji ste kupili u proljeće za bagatelu neće biti demode na zimu, jer se stilovi trendovi preklapaju. Kupujte ljetnu obuću zimi na preostalim zalihama u trgovini, a zimsku ljeti, jer na zimu dolaze novi modeli osjetno skuplji. Nije to teško iskombinirati, ljeti kupujete zimsku robu, a zimi ljetnu robu, a uštede mogu biti ogromne, ljeti uživajte u paru sandala koje vam se sviđaju, kupite ih u jesen kada im padne cijena.

Kako uštedjeti na kupnji pokućstva i kućanskih aparata

Moderni trgovački centri imaju svečana otvorenja pri puštanju u rad koja su uvijek praćena popularnim cijenama. To je samo jedan od načina kako uštedjeti na kupnji pokućstva i kućanskih aparata, jer ti isti centri slave i svoje rođendane i jubilarne godišnjice i tom prilikom nagrađuju svoje kupce popularnim, osjetno nižim cijenama. U takvim prilikama se kupuju luksuzniji proizvodi po prihvatljivim cijenama koje si drugačije nikako ne bi mogli priuštiti i to je dobar način da budete u trendu.

Kako uštedjeti na kupnji je strategija praćenja redovnih, sezonskih i prigodnih rasprodaja i nemojte reći da to i nije nešto, jer ako je vaša prijateljica kupila neki komad pokućstva kada se tek pojavio na tržištu po punoj cijeni, a vi tek kada je osjetno snižen, obje i dalje imate isti vrijedni komad pokućstva, samo ste vi prošli jeftinije. S kućanskim aparatima je malo teže jer ih kupujete kada ih trebate, ali uvijek je negdje sniženje samo trebate proguglati.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (464 ocjena)