Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Kako premostiti vrijeme nezaposlenosti?

Što je nezaposlenost?

Nezaposlenost možemo opisati kao situaciju u kojoj osoba nema posao niti financijske prihode. Ona se može dogoditi bilo kada u našem radu na karijeri, i često je znak da moramo dobro razmisliti o budućem poslovanju. Iako postoje zakoni koji određuju prava za nezaposlene osobe poput određenih naknada, one nisu omogućene svima. Nezaposlenost može bitno utjecati na naše psihičko i financijsko stanje, što može dovesti do novih problema prilikom zapošljavanja ili traženja novog radnog mjesta. I dok financijsko stanje nećemo moći poboljšati dok ne pronađemo drugi posao, psihičko stanje možemo.

Kako bi pronašli novi posao, bitno je imati fokus i znati što želimo. Osim što se moramo javljati na Hrvatski zavod za zapošljavanje i uz pomoć savjetnika tražiti novi posao, poslove možemo pronalaziti i na svoju ruku. Kako bi se što prije zaposlili, možete pohađati i razne radionice koje vas uče kako kreirati zadovoljavajuć životopis te molbe, i isto tako posjećivati razne sajmove poslovanja. Morate imati na umu kako je pronalazak posla malo teža stavka, jer ipak se za isti posao prijavljujete vi i još stotine drugih kandidata.

Kako premostiti nezaposlenost?

Kada ostanete bez posla, uvidjet ćete kako odjednom imate puno više vremena na vašim rukama. Mnogi će ovo vrijeme iskoristiti da naprave neke stvari koje dugo nisu, te da se odmore. Iako je nezaposlenost teška, osobito u današnja vremena, ona nam može otvoriti neka nova vrata. Osim što ćete se aktivno baviti potragom za novim poslom i obnoviti možda neke starije kontakte, također ćete krenuti razmišljati o svojoj budućnosti nešto intenzivnije. Što ako vam je ova nezaposlenost zapravo znak da ulažete u sebe i krenete se baviti nečime čime ste oduvijek željeli?

I dok navedeno možda zvuči nemoguće, važno je naglasiti kako postoje opcije. U primjeru, ako se ne želite više baviti vašem zanimanjem, uvijek možete otići na prekvalifikaciju i steći novo zvanje. Ako želite otvoriti nešto svoje a nezaposleni ste, svoja prava možete provjeriti na zavodu za zapošljavanje. Stanje nezaposlenosti ne mora biti stanje u kojemu ćete vi žaliti sami sebe, on može biti nova prilika za rad na sebi i svojim ciljevima. Nemojte biti jedni od onih koji su u neprekidnom krugu traženja posla, poduzmite još danas korake za vašu budućnost.

Kako nezaposlenost može utjecati na osobni rast?

Nikome nije drago kada ostane bez posla i financijskih primanja. Nezaposlenost mnogi gledaju kao na negativnu stavku u životu, i često će mnogi bez ikakvih ciljeva i razmišljanja prihvatiti bilo kakav posao samo kako bi mogli preživjeti. Važno je nezaposlenost pogledati i s druge strane – one koja nam omogućuje osobni rast i razvoj. Nezaposlenim osobama se nude mnoga prava koja mogu iskoristiti za svoju dobrobit, bitno je jedino interesirati se. Kakva prava imate kao nezaposlena osoba?

Prema određenom zakonu, imate pravo na financijsku naknadu. Isto tako, kao nezaposlena osoba koja je prijavljena na zavod za zapošljavanje, imate pravo sudjelovati na raznim radionicama koje se bave osobnim razvojem ili kreiranjem životopisa i molbi. U ponudi se mogu pronaći razni prekvalifikacijski programi, kao i mogućnost pokretanja vlastitog poslovanja. Ukoliko ozbiljno razmišljate o tome da promjerite svoj poslovni smjer u životu, navedeno vam može pomoći da steknete dovoljno samopouzdanja i da se ohrabrite za nove početke. Ako vas brinu novci, također postoje i određeni krediti koji vam mogu pomoći u početku vašeg poslovnog razvoja.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (388 ocjena)