Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Kako početi štedjeti?

Štednja ključ za smanjenjem troškova

Štednja uz mala primanja ponekad je nemoguća misija, naročito ako su vam troškovi veliki, pa čak i veći od primanja. Prvo se trebate zapitati na što tokom mjeseca trošite zarađeni novac, ali i novac koji vam je banka dala na raspolaganja kao prešutni minus ili kartične kuće kroz odobreni limit potrošnje na kreditnim karticama.

Pratite svoje troškove nekoliko mjeseci i shvatit ćete da neki troškovi uopće nisu potrebni i da ih možete ukinuti te na taj način uštedjeti nešto novaca. Smanjivanje troškova dobar je put da štednja u vašem kućnom budžetu ugleda svjetlo dana jer novac koji odvojite sa strane može vam dobro doći kod nepredviđenih troškova kao što su nenadani kvarovi ili troškovi liječenja i pregleda kod privatnih poliklinika.

Smanjivanjem troškova zapravo ćete izbalansirati odnos vaših primanja i trošenja, te vam korištenje prešutnog minusa po tekućem računu više neće biti potrebno i pri tome nećete plaćati skupe kamate za svaki dan korištenja tog minusa, već tim korakom štedite jer ne plaćate skupe kamate, jednako tako i na kreditnim karticama.

Štednja uz pomoć dodatne zarade

Dodatna zarada uz redovan posao koji radite također je način kako da uštedite određeni novac. Sve što dodatno zaradite odvojite sa strane i vaša štednja će rasti iz dana u dan ukoliko budete na dnevnoj bazi dodatno zarađivali.

Danas nije teško pronaći posao za dodatnu zaradu potrebna je samo volja i određene sposobnosti da možete obavljati neke poslove. Na primjer dodatno možete zarađivati i preko interneta i to na puno različitih načina. Pronađite stranice koje su specijalizirane za ponudu i potražnju određenih usluga poput usluga pisanja tekstova, usluge prijevoda s jezika na jezik, usluge web dizajna, te puno drugih usluga za koje postoji potražnja.

Ukoliko želite pokrenuti vlastiti posao u tome vam mogu pomoći gotovinski krediti kao početni kapital da pokrenete posao kao dodatnu zaradu. Na taj način ćete iako imati troškove kamate moći zarađivati obavljajući poslove za koje ste obučeni i imate obrazovanje te dodatno zarađivati i odvajati novac sa strane. Tim putem štednja vam je zagarantirana, osim ako ne potrošite sve što zaradite.

Štednja uz veću plaću

Ukoliko trenutno zarađujete na mjesečnoj bazi premalo novaca i imate puno više radnog kapaciteta, te smatrate da u tvrtki u kojoj radite niste dovoljno plaćeni za svoje znanje, iskustvo i za svoj rad, uvijek možete potražiti novu tvrtku u kojoj ćete tražiti i dobiti veću plaću. U današnje vrijeme visoke inflacije, kada svi troškovi egzistencije vrtoglavo rastu malo je onih koji mogu reći da su zadovoljni sa svojom plaćom i koji odvajaju novac. Štednja je danas luksuz ukoliko odvajate novac samo od plaće koje u velikoj većini slučajeva jedva da pokriva vašu obiteljski egzistenciju.

Na vama je da odvažete da li kod postojećeg poslodavca imate zadovoljavajuće uvjete ili smatrate da kod drugog poslodavca možete dobiti veću plaću za isti rad. Danas je normalno da svi ljudi traže bolje plaćeni posao i neki poslodavci doista nisu u mogućnosti davati velike plaće, dok drugi jesu. Odluka je vaša, promjena posla, veća plaća, štednja na vidiku, a kroz neki period vam se to može i isplatiti.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (320 ocjena)