Popis najboljih kredita

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Trajanje
do 18 mjeseci

Iznos kredita
75 EUR - 4000 EUR

EKS max
7.26%

Kako otvoriti račun u inozemstvu?

Tko može otvoriti račun u inozemstvu?

Svaka osoba koja živi u nekoj od zemalja Europske unije može bez problema i besplatno otvoriti bankovni račun. Vi kako fizička osoba možete otvoriti si račun na kojemu možete voditi priljev sredstava od svoje plaće, honorara, mirovine, invalidnine, alimentacije, gotovinskih i bezgotovinskih uplata. Također, vlasnici takvog računa mogu slobodno i bez ikakvih problema podizati kao i uplaćivati si gotovinu u domaćoj ili stranoj valuti bez ograničenja u iznosu uplate. Također, mogu i primati uplate te obavljati bezgotovinske prijenose i uplate u skladu s deviznim propisima. Osim što je ova mogućnosti dostupna za fizičke osobe, isto tako je dostupna za pravne osobe. Oni mogu preko svojega računa voditi priljev uplata i isplata, te isto tako mogu koristiti ga za strane investicije, ukoliko je pravna osoba investitor. Mogu također ga koristiti za štedni ulog, evidentiranje transakcija, izradu izvješća o prometu kao i o stanju računa, za obračun i slične stvari u čemu vam banka može pomoći.

Kako otvoriti inozemni račun kao pravna osoba?

Kako otvoriti bankovni račun u inozemstvu kao pravna osoba je malo veći proces nego da ga otvarate kao fizička osoba. Prvo što će vam trebati od dokumenata za otvaranje računa u inozemstvu su vam potvrda o registraciji tvrtke, PDV broj tvrtke te osobni dokument izvršnog direktora odnosno zastupnika tvrtke, a to su vam ili osobna iskaznica ili putovnica. Naposljetku trebate odabrati u kojoj zemlji i kod koje banke biste htjeli otvoriti svoj tekući račun za obavljanje transakcija i sličnih radni. Bitno je se informirati o tome kakvi su porezi u svakoj zemlji, te kakve su naknade za otvaranje računa i održavanje računa kod svake banke i postoje li neke posebne naknade koje naplaćuju za određene radnje. U poslovanju to je jako bitno za znati. Nakon ove provjere, možete kontaktirati banku te ugovoriti termin sastanka. Potom prikupite svu potrebnu dokumentaciju i uputite se prema banci za sastanak zbog otvaranja tekućeg računa.

Kako otvoriti račun u inozemstvu kao fizička osoba?

Kako otvoriti bankovni račun u inozemstvu kao fizička osoba nije nimalo teško, te je puno jednostavnije i brže nego da ga otvarate kao pravna osoba odnosno kao nerezident. Prvo što će vam biti potrebno za otvaranje osobnog tekućeg računa u inozemstvu je da imate uz sebe osobnu iskaznicu ili putovnicu, te da imate fiskalni kod. Potom morate se odlučiti u kojoj zemlji i kod koje banke želite otvoriti svoj račun. Naposljetku biste trebali kontaktirati željenu banku i s njima ugovoriti sastanak kako biste točno znali u što se upuštate te da vam njihovi uvjeti odgovaraju. Nakon toga, proces otvaranja računa izgleda jednako kao i kod nas. Morati ćete ispuniti potrebne formulare, i nakon toga za tjedan dana do dva tjedna će vam biti gotova vaša kartica kao i PIN što će vam ili osobno predati u poslovnici ili će vam poslati na vašu kućnu adresu. S ovim računom možete raditi uplate i isplate, te isto tako se brzi krediti preko ovog računa mogu ugovarati.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (618 ocjena)