Shopify Plus Cijene i Troskovi Vlasnistva

shopify-plus-pregled

Za trgovce bilo koje veličine, od novih maloprodajnih marki sve do međunarodnih organizacija na razini poduzeća, prijelaz na novu platformu e-trgovine može biti iznimno zastrašujući i izazovni izgled. Osim osiguranja da je potrebna funkcionalnost prisutna, platforma je robusna i pouzdana, a prijelaz na novu platformu je pažljivo planiran, trgovci moraju u potpunosti razumjeti sve troškove koji će nastati. Neki od tih troškova bit će unaprijed troškovi, a neki će biti redoviti, trajni troškovi koji se trebaju planirati tijekom razdoblja od 3 godine.

Uz Shopify Plus raste popularnost u sektoru poduzeća, sve više i više trgovaca sada razmatra ovu platformu za njihovu online trgovinu s visokim rastom. Primjeri poznatih robnih marki eCommerce koji su se nedavno preselili u Shopify Plus uključuju Rebecca Minkoff, NY Times, Chubbies, Kylie Cosmetics, MVMT, Beyond Retro, Gymshark, Venroy, Pavers i mnoge druge. Radim sve više i više posla s Shopifyom tijekom posljednjih 12 mjeseci i doista sam impresioniran fleksibilnošću, jednostavnom upotrebom i ukupnim troškovima vlasništva. Napravio sam različite preglede platformi i Shopify Plus doista je dolazio niže (preko trogodišnjeg razdoblja, na temelju pomiješanih troškova) od Magento zajednice (bez naknade za licenciranje), kao i niz drugih platformi.

U ovom članku istražujemo troškove povezane s prelaskom na Shopify Plus, s pojedinostima o osnovnim troškovima licenciranja, kao i svim ostalim perifernim troškovima koji se obično pojavljuju pri korištenju ove platforme (kao što su troškovi modula, naknade za plaćanje i BAU / održavanje raditi). Nadamo se, s tim informacijama, trgovci koji razmišljaju o preseljenju na Shopify Plus trebali bi moći jasno ocijeniti prikladnost Plusa, barem u proračunskom smislu.

Grubi prosječni godišnji troškovi trgovine Shopify Plus

Na temelju mog iskustva u radu s Shopify Plus (što je dokumentirano dalje u ovom vodiču), evo kako vidim teške troškove za izradu srednje razine Plus gradnje. Definirat ću projekt na srednjoj razini Shopify Plus kao da ima oko 1.000 proizvoda (sastoji se od varijanti i roditeljskih proizvoda), jednokratno / jedno skladište, 1-2 relativno ravnopravne integracije (npr. Glavna platforma upravljanja narudžbama ili ERP) , pregršt aplikacija trećih strana itd i prilagođena tema / prednji kraj. Ove predviđene brojke temelje se na prvoj godini trgovanja na Shopify Plus i isključivo se temelje na dosadašnjem iskustvu.

Prosječna cijena izgradnje za Shopify Plus (u mom iskustvu) – 85.000 USD
Godišnji trošak licenciranja Shopify Plus – 24.000 USD
BAU troškovi razvoja (u mom iskustvu) – 36.000 dolara
Troškovi aplikacije (prosječno) – 3.000 USD (250 USD mjesečno)
Prva godina Shopify Plus Trošak: 148.000 $

Trogodišnji Shopify Plus trošak vlasništva: 267.000 dolara

To isključuje pristojbe za pristupnik plaćanja, što je povoljnije ako koristite opciju Shopify plaćanja, kao što je detaljno opisano u nastavku. Preberite si vec o Shopify Plus

Shopify Plus osnovne troškove licenciranja

Prvi korak u čvrstom razumijevanju vjerojatnih troškova preusmjeravanja na Shopify Plus je pogledati osnovne troškove Shopify Plus licence. Kao i kod mnogih platformi, detaljne informacije o cijenama mogu biti teško pronaći na web stranici tvrtke Shopify, budući da Shopify prirodno želi otvoriti dijalog s potencijalnim novim trgovcima prije objavljivanja informacija o cijenama. Međutim, moguće je izračunati naknade koje tvrtka Shopify tereti za korištenje Plus platforme, bez potrebe da razgovaraju s prodajnim timom tvrtke Shopify.

Cijena za Shopify Plus temelji se na količinama korištenja i trgovanju. Budući da je Shopify Plus potpuno domaćin, to se čini razumnim, budući da je vaša trgovina aktivnija, to više resursa i širina pojasa vašu trgovinu upotrebljava. Postoji minimalna mjesečna naknada za licencu od 2.000 USD i maksimalna mjesečna naknada od 40.000 USD.

Ako trgovac ne postigne mjesečnu prodaju od 800.000 USD ili više, mjesečna naknada za licenciranje za Shopify Plus iznosila bi 2.000 USD. Uz mjesečni promet od 1.000.000 dolara, naknada bi iznosila 2.500 dolara. Da bi dosegao maksimalnu mjesečnu licencu, trgovac bi trebao doseći prodaju od 16 milijuna dolara mjesečno, što nije nešto što se rutinski postiže od strane mnogih trgovina Shopify Plus, ali postoje neke trgovine s vrlo visokim performansama na platformi , kao što je Kylie Cosmetics. Struktura cijena za Shopify Plus pozicionira platformu na niskom kraju kampa poduzeća, a ukupni trošak vlasništva je stvarno konkurentan.

Kratko smo spomenuli troškove obrade plaćanja kao dodatni trošak uz osnovne troškove licence za Plus. Sada ćemo to detaljnije pogledati, kao i druge ključne troškove za koje se trgovci trebaju pripremiti.

Što Shopify Plus pruža za ovaj trošak

Kada govorite s manjim trgovcima o Shopifyu, često su bili nesigurni na platformi zbog osnovne cijene od $ 2k mjesečno, osobito kada se uspoređuju s izdanjem tvrtke Magento Community Edition – no, prema mojem iskustvu, troškovi su zapravo izravno usporedivi ili niže kada faktoriziramo troškove održavanja, hosting troškova, nadogradnje verzije itd. (koje su sve uključene u Shopify Plus licencu.

Jedna od najvećih prodajnih mjesta za Shopify Plus je upravljanje računom, koji je osmišljen kako bi osigurao osnovnu podršku. Kao dio mjesečne naknade, trgovcima se dodjeljuje voditelj računa (kao i pokretač za pokretanje u početku kako bi ih dobili kroz postupak pokretanja) koji bi općenito pružio sljedeće:

  1. General Shopify administratorska podrška / prijedlozi
  2. Osnovni razvojni rad na prednjoj strani (~ 3 sata ugađanja ili instaliranja modula itd. Po mjesecu)
  3. Smjernice oko povećanja vaše trgovine
  4. Onboarding podrška (pored voditelja pokretanja)
  5. Savjeti za General Shopify Plus (npr. Prijedlozi za treće strane itd.)

Osim ponude za upravljanje računom, Shopify Plus troškovi također uključuju sve troškove hostinga, što često može biti skupo u smislu stvarnih računa i nadoplatu za tim za e-trgovinu. Općenito, u mom iskustvu, hosting će koštati od $ 500 do $ 5000 za trgovca na srednjoj razini, tako da to može biti stvarno velika korist. Kao dio toga, Shopify Plus također upravlja skaliranjem – što može potrajati veliko opterećenje od vašeg tima koji ide u vrhunac.

Shopify Plus također uključuje izvorne multi-kanalne mogućnosti, što znatno smanjuje troškove trećih strana. Shopify ima svoje POS rješenje i integrirana rješenja za prodaju putem Facebooka, eBaya i Amazonsa – što također može uštedjeti puno vremena (uglavnom oko održavanja) u usporedbi s drugim rješenjima za eCommerce  in Shopify resitve.

Troškovi plaćanja (putem Shopify Plaćanja)

Kao i troškovi licenciranja tvrtke Shopify Plus koji se temelje na transakcijama, trgovci će morati platiti troškove obrade plaćanja na pristupniku za plaćanje, bez obzira na to odlučuju li se koristiti Shopify Payments ili odlučuju za odabir drugog procesora treće strane.

Uzimajući Shopify plaćanja prvo, troškovi obrade plaćanja bit će 1,6% + 0,35 HRK (u Velikoj Britaniji, to će biti 1,6% + 20p) po transakciji. Korištenje procesora plaćanja treće strane može značiti niže troškove od onog koji nudi Shopify Payments, tako da svakako vrijedi kupovati oko sebe (iako naplaćuju i 0,15% naknade za korištenje trećih strana).

Prilikom izrade mogućih troškova, vrijedi uzeti u obzir niže stope za licencu za osnovnu licencu Plus koja se naplaćuje ako trgovac koristi Shopify Plaćanja. To će postati čimbenik nakon što se trgovac preselio daleko iznad minimalnog praga plaćanja, ali ih se ne smije zanemariti.

Početni Shopify Plus Design & Build / Agencije troškovi

Kao i kod bilo kojeg projekta e-trgovine, proračun treba dodijeliti dizajniranju i izgradnji trgovine kako bi se osiguralo profesionalno i pravilno planirano pokretanje. Iako postoje, naravno, predlošci koji se mogu kupiti za Shopify Plus, većina trgovaca poduzeća (i maloprodajnih trgovaca koji koriste Shopify Plus) će ili htjeti dizajnirati vlastitu trgovinu ili će željeti opsežno prilagoditi komercijalno dostupan obrazac kako bi im pružio vlastiti jedinstveni izgled i osjećaj koji odgovara njihovom brendiranju i sl. Ponovno se isplati kupiti oko sebe kako bi pronašla talentiranu i pouzdanu dizajnersku agenciju s jakim Shopify Plus vještinama – moja standardna preporuka za obje britanske i američke trgovce je WeMakeWebsites – radio sam s njima prije i oni su vrlo jaki na oba razvoj i kreativni i oni su radili s puno velikih trgovina i velikih brandova. Agencija poput WeMakeWebsites može pružiti vrlo snažne vještine dizajna i izgradnje, zajedno s upravljanjem projektom, prilagođenom razvojnom i marketinškom podrškom.

Naravno, svaki Shopify Plus projekt je drugačiji, a zahtjevi trgovaca i veličine kataloga razlikuju se enormno. Međutim, lanci projekta na Enterprise razini obično su kraći za Shopify Plus od nekih drugih platformi za eCommerce, a to bi se trebalo odraziti na ukupne troškove agencije. Kao vrlo grubi primjer, troškovi projekta za prosječni online poslovanje od 10 milijuna dolara (~ 1k SKU-a, jednokratna valuta, jednokratna trgovina, 1-2 integracije itd.) Mogu se kretati od 130.000 do 250.000 dolara, a veći trgovci s kompleksnijim potencijalima koji mogu platiti znatno više od toga. Shopify Plus gradi imaju tendenciju da budu više u skladu s 75.000 – 100.000 dolara za ove vrste projekata u mom iskustvu.

Pregled Oberlo i Shopify Plus: Značajke

oberlo-and-shopify

Primarna značajka koju dobijete od Oberla je uvoz iz AliExpressa. Budući da toliko dropshippers koriste AliExpress za pronalaženje i prodaju proizvoda, to je čudo o tome zašto se takav alat prije nije pojavio. Ne samo da dobivate pristup tisućama dobavljača na stranicama AliExpress, ali slike, detalji i cijene proizvoda nalaze se tamo za vas.

Svatko tko je iskoristio uslugu AliExpress zna da je prilično jednostavan pokušavajući tražiti ključnu riječ i pronaći proizvod koji bi se dobro uklopio u vašu trgovinu. A sustav Oberlo olakšava ga. Uglavnom, možete dovršiti uobičajeno pregledavanje, ali ovaj put dobivate gumb Oberlo koji automatski uvozi željeni proizvod u vašu online trgovinu. Nema ništa više za to.

Počitajte vise o Oberlo appu

 

Zaključak

Nadamo se da će ova slom tipičnih troškova koji se tiču ​​korištenja Shopify Plus platforme ostaviti potencijalnim trgovcima puno jasniju sliku o tome što je uključeno. Za one trgovce koji trenutačno upravljaju prodajnim količinama manjim od 50.000 dolara mjesečno, brojke bi trebale objasniti zašto Shopify Plus obično nije tako dobro u ovoj fazi, osim ako tvrtka predviđa znatan rast. Međutim, za veće trgovce, ona bi trebala pružiti jasnu sliku vjerojatnih troškova, kako za temeljnu platformu tako i za sve potporne elemente potrebne za izgradnju poslovanja na ovoj platformi. Po mom iskustvu, Shopify Plus je bio vrlo isplativ u usporedbi s konkurentskim platformama kao što su Magento Community, Magento Enterprise i Demandware / Salesforce Commerce Cloud.

S tim podacima, trgovci bi trebali biti dobro pozicionirani da otvore dijalog s Shopifyom o platformi Plus, da bi počeli raditi na dokumentima zahtjeva i RFP-u, te započeti postupak odabira da partnerska agencija radi zajedno.